Central Park

Central Park

zondag 3 maart 2013

Hop on hop off Gray Line New York

 
De hop on hop off tour van Gray Line is zeer zeker de moeite waard. Dit geldt ook voor mensen die al vaker in New York zijn geweest.
 
New York is verdeeld in 4 loops, deze worden aangegeven met verschillende kleuren.
 
Uptown Loop op deze tour zie je de volgende dingen:
Central Park (Strawberry Fields, het monument voor John Lennon)
Cathedral of St John the Divine
Guggenheim Museum
Harlem
Grant's Tomb en nog veel meer
 
Downtown Loop:
Empire State Building (zeker de moeite waard)
WTC site
Rockefeller Center
Soho
Times Square
Views of the Statue of Liberty, Ellis Island en nog veel meer
 
Night Tour:
Empire State Building
Chinatown
Rockefeller Center
Greenwich Village
Manhattan Bridge
Times Square
Brooklyn Bridge
 
Brooklyn Loop:
Brooklyn Bridge
Botanic Garden
Fulton Mall en nog veel meer
 
Als je de All Loops Tour neem die is dan geldig voor 48 uur en kost $ 54. Het is de moeite waard, kijk op de site voor meer informatie. http://www.newyorksightseeing.com/
 
Je kan de meeste kaartjes op straat kopen bij medewerkers van Gray Line maar het kan ook op het Gray Line kantoor, 777 8th Avenue (tussen 47th & 48th St) open van 07.00 tot 21.30 uur.

Another way to travel in Paris with tramway La Ligne T3


 
 
It's a great way to travel in Paris with tramway La Ligne T3. You can travel from Pont de Garigliano all the way to Porte de la Chapelle. The beginning and end stop are easy to reach by Metro. Look at the website of the RATP. http://www.ratp.fr/fr/ratp/c_20559/plans-des-lignes/

The cheapest way to travel by public transport in Paris is with the Paris Visite. You can buy it at the ticket desk or in the machine in a metro station without ticket desk. The machine is very simple to use. If you stay in the city centre zones 1-3 is enough. Enjoy your stay in Paris.

 
Opera Garnier, Paris

 
The Notre Dame, Paris
 
 
Gargouille Notre Dame, Paris

 
Louvre, Paris

Haarproducten Beauty 35 New York






Er zijn producten die je beter in Amerika kan kopen omdat de euro meer waard is dan de dollar. Haarproducten zijn een stuk goedkoper in Amerika en dan vooral producten die uit het land zelf komen. Zoals Silk Therapy of Sebastian producten. Een prettige winkel waar je dit allemaal kan kopen is Beauty 35. Deze winkel heeft alles wat je nodig hebt voor je haren en ook andere schoonheidsproducten. Hier kan je ook een steiltang kopen als je deze nodig hebt. Een Nederlandse steiltang die niet op 110 volt werkt kan je in Amerika niet gebruiken. Ze hebben bij Beauty 35 bv ook Chi tangen en deze werken zeer goed. De prijs hiervan is ook goed. Ook als je niet direct iets nodig hebt het is een leuke winkel om in te kijken!

Beauty 35
505 8th Avenue (op 35th St metro halte is vlakbij)
New York
http://www.beauty35.com/

zondag 24 februari 2013

Monster Sushi New York


 
Als je als Sushi lover naar New York op vakantie gaat dan kan je met een gerust hart eten bij Monster Sushi. Wij zijn hiernaartoe verwezen door de Conciërge van Hotel Edison. (hierover in een latere blog meer). Wij hebben gegeten in het filiaal in Midtown 22 West 46th St (tussen 5th avenue en 6th avenue). Als het rustig is geen probleem het eten is goed en de bediening aardig. Denk eraan dat je in de Verenigde Staten bent en bestel niet teveel. Alle sushi is aan de grote kant. Als ik hetzelfde had besteld als in NL dan had ik er nog gezeten;). Je kan op de site ook het menu bekijken.
 
Kijk voor andere filialen op de site http://www.monstersushi.com/.
 
 

 
Met een sloot Diet Coke wachten op mijn bestelling.


 
Mmmmmmmm dit was niet mijn bestelling
 
 
 
Dit is de Sushi zoals geserveerd bij Monster Sushi
 


Er is genoeg voor iedereen. Ze hebben in de Verenigde Staten geen all you can eat principe

zaterdag 23 februari 2013

Delicious pizza's at Grimaldi's Brooklyn NY




In de meeste reisgidsen wordt Grimaldi's vermeld, http://grimaldisnyc.com/. Als je een heerlijke pizza wilt eten gebakken in de kolenoven dan moet je naar het filiaal in Brooklyn! Op Manhattan mogen namelijk geen kolenovens gebruikt worden. Je kan er makkelijk komen met de metro lijn A of C uitstappen op High Street. Het is een klein stukje lopen naar 19 Old Fulton Street. Wat niet in de gidsen vermeld staat is dat de kans dat er een flinke rij staat ERG groot is. Wij vonden dit absoluut geen probleem want het eten was geweldig en de mensen erg aardig. Alles staat op de site zoals dat je niet kan reserveren en je kan niet alleen een slice kopen. Toen wij in de rij stonden probeerden twee heren van de secret service (ze waren NOT so secret) voor te dringen en zelfs dat lukte niet. Iedereen wordt gelijk behandeld dus dat is prettig.



Na het eten kan je via de Brooklyn Bridge naar Manhattan lopen. Doe dit niet al te laat want dan is er bijna niemand meer op de brug. Je mist het mooie uitzicht dan ook. Het gebied van Manhattan waar de Brooklyn Bridge uitkomt is overdag erg druk maar 's avonds is het er niet druk behalve met vreemde figuren. Wij hebben dit ervaren in 2011 en er was natuurlijk niks aan de hand maar als het niet hoeft dan zoek je het niet op.

 
Heerlijk pizza pepperoni 
 



Don't forget to visit MoMa



Als je naar New York gaat dan mag je zeker het Museum of Modern Art (MoMA) niet missen. Zelfs als je net zoals ik niet altijd gecharmeerd bent van moderne kunst dit museum is de moeite zeer zeker waard. Het museum is gelegen op 11 West 53rd Street (goed bereikbaar met de Metro). Het museum is gesloten op dinsdag maar de andere dagen ruime openingstijden. Als je naar het museum gaat zorg dan dat je de gift shop niet vergeet. Hier hebben ze allemaal leuke spullen, waaronder ook veel design. Kijk voor meer informatie ook op de site http://www.moma.org/. Een aantal bekende en minder bekende kunstwerken die je kan bewonderen zie je hieronder.



De Sterrennacht van Van Gogh (The Starry Night)
 
 
The Olive Trees Van Gogh
 
Composition in Brown and Gray van Mondriaan (het schilderij komt bijna op je af door de diepte, heel mooi)
 
 
 
 
 
She Goat van Pablo Picasso

 
The River van Aristide Maillol



 Niet alleen de kunst in dit museum is de moeite waard maar het uitzicht naar buiten is heel mooi. Ook de binnenkant van het gebouw is erg mooi met allerlei niveaus.

 
 
 
 


donderdag 21 februari 2013

Woodbury Common Outlet


If you're going on holiday to The Big Apple don't forget to visit Woodbury Common Premium Outlet. It's in Apple Valley, New York, that's not to far by bus or car. It's a great place full of even greater deals. If your from The Netherlands like us you don't believe these prices are for real.
http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7



We bougth our bustickets at the Gray Line office at 777 8th Avenue (between 47th & 48th St) open from 7 am till 9.30 pm, http://www.newyorksightseeing.com. The price of the busticket to Woodbury costs $ 42. With your busticket you can get a VIP coupon book (value $10). You can get the coupon book at the tower.




The Gray Line bus leaves from Port Authority Bus Terminal




If your a visitor from Europe Lancôme has good make-up deals. Hypnose mascara is a lot cheaper $ 20 for a mascara that is € 29 in The Netherlands.

At the tower you can also rent a trolley and get a map of the Outlet Mall. You can also print it from the website.


Enjoy yourself!!

woensdag 20 februari 2013

Whole Foods

Whole Foods, America’s Healthiest Grocery. Het is echt een belevenis om deze supermarkt te bezoeken als je in New York bent. Er zijn verschillende filialen verdeeld over Manhattan. Wij zijn naar degene geweest op Union Square en dat was echt een traktatie. Je kan er allerlei lekkere dingen halen en deze ergens op straat of in een park lekker opeten/opdrinken. Het is echt de mooite van het bezoeken waard. Kijk op de site voor coupons en voor het filiaal dat gunstig ligt bijvoorbeeld in de buurt van het Hotel waar je verblijft http://www.wholefoodsmarket.com.

 
De muur van Broccoli.

 
Ik heb nog nooit ergens zulke mooie gestapelde groenten gezien.

zondag 17 februari 2013

Breakfast in NYC

De eerste keer dat ik naar New York ging vond ik het vreemd dat je logies krijgt in het Hotel en niet logies en ontbijt zoals je dat in de meeste steden wel krijgt. Ik vond het jammer met de gedachte dat je elke dag een vreselijke jacht tegemoet zou gaan. Deze manier van denken is helemaal niet nodig. Ik ben er nu zelfs van overtuigd dat je beter geen ontbijt kan hebben. De keuze is enorm in New York. Op elke hoek kan je een ander soort ontbijt scoren.



Bij Starbucks kan je heerlijk ontbijten van verschillende soorten muesli waar je weer verschillende soorten yoghurt bij kan kiezen, heerlijk soorten gebak, fruit etc etc. Mijn favoriet bij Starbucks zijn de blueberry muffin en de blueberry scone. Ik drink graag thee maar Pickwick is favoriet in NYC kan je bij Starbucks heet water bestellen en dit kost niks. Dan kan je je eigen theezakje gebruiken.


 
 
 
Een favoriete plek voor mij om te ontbijten is de McDonalds op 42nd St dit is een hele grote Mac die vaak niet druk is. Je kan hier rustig zitten ontbijten en op de muren om je heen worden videoclips gespeeld. Het is een gezellige boel en het ontbijt is heel divers. Je kan er uit zoveel dingen kiezen dat dat een moeilijke taak is.



 
 
Je kan natuurlijk ook kiezen voor één van vele deli's die je onderweg tegenkomt. Er is zoveel keuze dat je jaren elke dag een andere ontbijt kan kiezen dus daarom heb je geen ontbijt nodig in het Hotel waarin je verblijft want je mist niks.                                                                                                        

zaterdag 16 februari 2013

Saladbar, pizza slices and breakfast Carve NYC



Op de hoek van 47th St en 8th Avenue zit Carve http://www.carve.cc/index.html. Een geweldige plek om eten te halen of om even te zitten (weinig plek dus je moet een beetje geluk hebben dat er plek is). Het eten is voortreffelijk. Heerlijke saladbar, je kiest een bak (je kan het echt geen bakje noemen) met hierin een hoeveelheid sla en op de sla kan je verschillende toppings kiezen en een saus.


Mijn favoriete recept is:
-gemengde salade
-champignons
-komkommer
-rode bieten blokjes
-palmharten
-groene olijven
en balsamico vinaigrette (is niet te zuur) hierbij kan je ook een heerlijk punt Pepperoni pizza.
Als ik dit opschrijf kan ik bijna niet wachten om hier weer heen te gaan. Voor ongeveer $ 10 heb je een salade, pizza punt en een flesje Diet Sunkist (ook zo lekker).
Als ontbijt kan ik de Bagle Times Square echt aan, dit is wel een Big Mac formaat ontbijt maar geweldig!

 
Er is ook een ruim assortiment toetjes en cakejes.

 
Heel veel verschillende soorten gekoelde dranken.

 
Pizza slices in vele smaken.

vrijdag 15 februari 2013

Budget shopping in New York

Zelfs in een wereldstad als New York kan je goed budgetshoppen zelfs als het niet noodzakelijk is wel de moeite waard. Ik zal twee winkels noemen waar dit kan. De laatste keer in NYC hebben wij zeer goede deals gescoord bij de http://www.lot-less.com/. Dit is een winkel vol restpartijen en echt goede aanbiedingen ook voor toeristen. Op de site kan je zien waar de filialen zich bevinden.



In Midtown vlakbij Penn Station bevind zich Jack's 99 cent Store. Hier ben ik zelf nog niet geweest maar binnenkort een korte review van deze winkel. Dit zijn winkels met goede deals voor iedereen en als het niks is ga je gewoon weer naar de volgende attractie. http://jacks99world.com/